ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колаборанта з Луганщини засуджено до 10 років тюрми за просування "русской культуры"

19.04.2023, 14:36
Фото – підконтрольний угрупованню "ЛНР" сайт ЛИЦ
Фото – підконтрольний угрупованню "ЛНР" сайт ЛИЦ

Рівненський міський суд оголосив вирок "начальнику відділу культури" окупаційної адміністрації Старобільського району Луганської області Олександру Кельшу – 10 років позбавлення волі із забороною обіймати по­са­ди в ор­га­нах дер­жав­ної влади, дер­жав­но­го управління, місце­во­го са­мо­в­ря­ду­ван­ня пов’язані з освітньою, куль­тур­ною та спор­тив­ною діяльністю на­се­лен­ня стро­ком 15 років та з конфіскацією майна. Його обвинувачують у колабораційній діяльності.

Рішення Рівненсь­кого міського суду оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, та призначити йому покарання, у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років та з конфіскацією майна", – сказано в документі.

Судячи з доказової бази, Кельш активно "возрождал русскую культуру" на території окупованої Старобільщини Луганської області. На співпрацю з росіянами він погодився добровільно.

Суд розглянув кримінальне провадження за відсутності обвинуваченого (inabsentia), що відповідає загальним засадам кримінального провадження, з урахуванням особливостей, встановлених законом.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності студентці окупованого селища Чернігівка (Запорізька область), яка очолила місцеву пропагандистську газету та популяризує російських окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!