ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коаліція РПР закликає Концерн РРТ відновити мовлення "Еспресо", Прямого та 5 каналів

05.04.2022, 18:40
Фото - rpr.org.ua
Фото - rpr.org.ua

Коаліція "Реанімаційний Пакет Реформ" закликає Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ) відновити мовлення каналів "Еспресо", "Прямий" та 5-й.

Про це йдеться в заяві коаліції РПР.

"Коаліція РПР закликає Концерн РРТ відновити мовлення "Еспресо", Прямого та 5 каналу, адже рішення ухвалено без пояснень та аргументації, що, у свою чергу, породжує сумніви в його законності. Обмеження свободи слова в умовах воєнного часу має відбуватися відповідно до законодавства України та уповноваженими органами", – йдеться в заяві.

Коаліція нагадує, що 4 квітня Концерн РРТ вимкнув "Еспресо", Прямий та 5 канал у цифровій мережі Т2, що спричинило негативний резонанс серед багатьох громадян, журналістів, експертів, а також західних партнерів. Водночас журналісти цих каналів запевняють, що дотримуються принципу єдиної державної інформаційної політики, а левову частку ефірного часу передали спільному загальнонаціональному марафону, виконуючи указ президента. Також в ефірах каналів виходять щоденні інформаційні блоки іноземних партнерів – новини Бі-бі-сі (Велика Британія), "Радіо Свобода", "Голосу Америки" (США), France 24 (Франція). 

"Телеканали також обґрунтовують свою позицію тим, що немає жодного документа, який би давав підстави Концерну РРТ вночі відключати телеканали від мовлення. Немає жодного рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, – єдиного органу, який має право ухвалювати рішення щодо ефіру телеканалів. РНБОУ раніше, до речі, заявляла, що не має повноважень закривати канали. Канали просять Президента втрутитись і захистити "право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова". Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів", – зазначає РПР.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня телеканали 5-й, "Прямий" та "Еспресо" заявили, що Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (КРРТ) вранці 4 квітня вимкнув мовлення телеканалів.

Провайдер цифрового телебачення "Зеонбуд", який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів "Еспресо", "Прямий" та "5 канал".

Liked the article?
Help us be even more cool!