ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кількість користувачів Instagram в Україні впала на 2,5 млн – дослідження

22.07.2022, 14:44
Фото – technonu.com/
Фото – technonu.com/

Через міграцію українців різко зменшилася кількість користувачів соцмереж в Україні. Instagram в Україні втратив майже 2,5 млн людей. Про це йдеться в новому дослідженні соцмереж, яке провела комунікаційна агенція plusone social impact, повідомляє AIN.ua.

Кількість українських юзерів Facebook зменшилася на 150 тис. – до 15,6 млн.

Instagram обвалився одразу на 2,5 млн — до 13,2 млн користувачів.

Автори дослідження вважають, що такий контраст можна пояснити кількома причинами:

  • пропорційно більша кількість користувачів Instagram виїхала за кордон;
  • українці стали менш активно користуватись Instagram (мережа зараховує користувачів, які були активними протягом 30 днів);
  • частково Facebook може по-іншому визначати географічне прив’язування користувача, ніж Instagram (наприклад, якщо людина виїхала до Польщі, то Facebook може зарахувати її до української аудиторії, а Instagram – уже до польської).

Протягом місяця з початку повномасштабної війни соцмережі отримали сплеск пошукових запитів. Якщо із середини 2020 року Instagram стабільно тримав друге місце після Facebook за частотою пошукових запитів, то після 24 лютого на короткий проміжок часу “ВКонтакті” вийшла на друге місце.

Жителі окупованих ще у 2014 році територій України стали активніше звертатися до російської мережі, щоб дізнатися ситуацію на місцях. Крім того, українські активісти в перші дні війни намагалися через вконтакті донести правдиву інформацію про війну до росіян.

Дослідження провели без урахування Донецької та Луганської областей. Самопроголошена влада “ДНР” та “ЛНР” заблокувала доступ до сервісів Meta – Facebook і Instagram, дотримуючись політики росії в цьому питанні.

Liked the article?
Help us be even more cool!