ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кілька ЗМІ поширили фейк про "дзвінок" стюардеси з літака, що розбився в Ірані

10.01.2020, 12:44
Фото – Getty Images / ВВС
Фото – Getty Images / ВВС

Кілька ЗМІ поширили фейк про нібито дзвінок стюардеси Катерини Статнік з літака української авіакомпанії “МАУ”, який упав 8 січня в Ірані, повідомляє Media Sapiens.

У катастрофі літака загинуло 176 осіб – всі, хто перебував на борту. Серед них була і стюардеса Катерина Статнік, родом з Миколаєва. Кілька ЗМІ невдовзі написали, що вона нібито встигла зателефонувати своїй матері та сказати, що літак обстрілюють.

Проте Ольга, старша сестра дівчини, у коментарі журналістові місцевого видання спростувала цю інформацію. Аудіо їхньої розмови є в розпорядженні “ВВС News Україна”.

“Такого не було. Вона не дзвонила нікому. Це все дурниця. Я лише сподіваюся, що все сталося швидко і вона нічого не відчула”, – розповіла вона.

Дезінформацію також спростували і в Офісі Генерального прокурора України.

“8 січня 2020 року в мережі Інтернет була поширена інформація про те, що один із членів екіпажу літака рейсу PS 752 Тегеран – Київ зробив дзвінок своїй матері та сказав про те, що літак падає у зв’язку з обстрілом. Дана інформація не відповідає дійсності, як показали результати проведених слідчих дій. Офіс Генерального прокурора робить усе можливе для встановлення обставин авіакатастрофи”, – йдеться в повідомленні.

Фейкову новину з посиланням на місцевий сайт Миколаєва опублікували кілька маловідомих ресурсів. Зокрема, bn24.biz.ua, stopkor.org, povin.com.ua, puer-press.org,ua. Проте на сайті “Николаевские новости” (niknews.mk.ua), на який посилаються більшість із цих новин, посилання вже неактивне.

Як повідомляв ІМІ, 8 січня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов закликав ЗМІ не давати передчасної оцінки причинам авіакатастрофи літака української авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” в Ірані.

Liked the article?
Help us be even more cool!