ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Секретар РНБО закликав ЗМІ утриматися від оцінок авіакатастрофи в Ірані

08.01.2020, 13:07
Фото – AA / Укрінформ
Фото – AA / Укрінформ

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов закликав ЗМІ не давати передчасної оцінки причинам авіакатастрофи літака української авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” в Ірані. Про це він сказав 8 січня на брифінгу в Кабміні, повідомляє Укрінформ.

“Ми в режимі онлайн отримуємо інформацію з іранської сторони, у нас є прямий контакт з нашими представниками, які працюють сьогодні безпосередньо на місці події, яка там відбулася. Ми всю інформацію отримуємо. Вся інформація, яку ми отримуємо, буде вам в той же час надаватися. Я хотів би зауважити, що на цей період часу ми би не казали про ті чи інші обставини, чому сталася ця катастрофа”, – заявив Данілов.

Він зазначив, що окремі засоби інформації, особливо телебачення, вже дають свої оцінки ситуації, з'явилася велика кількість “фахівців”, які роблять висновки.

“Ми би вас просили неупереджено ставитися до цих подій, бо подія неординарна, регіон дуже важкий, дуже складний, останнім часом там відбуваються певні події”, – додав Данілов.

Нагадаємо, 8 січня, орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”, що мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ.

За даними РНБО, на борту літака було 177 осіб: 168 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Серед них 11 українців – двоє пасажирів та дев’ятеро членів екіпажу. Всі загинули.

Більшість загиблих в авіакатастрофі українського літака в Тегерані є громадянами Ірану (82) та Канади (63). Серед загиблих також було 10 громадян Швеції, чотири – Афганістану та по три громадянина ФРН і Великої Британії.

Liked the article?
Help us be even more cool!