ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кілька вебсайтів міст і провінцій Бельгії атакували проросійські хакери

Кілька вебсайтів бельгійських провінцій і міст атакували проросійські хакери. Вони були тимчасово недоступні зранку 7 жовтня через DDoS-атаку, повідомляє vrt.be з посиланням на Центр кібербезпеки Бельгії.

Зокрема, зазнали кібератаки сайти провінцій Лімбург та Східна Фландрія, а також міст Брюссель і Льєж. Наразі більшість сайтів знову працює.

Деякі державні вебсайти також були деякий час недоступні. Серед них – сайт Палати представників, уряду Валлонії, міста Антверпен та провінції Лімбург. Які саме сайти постраждали та як довго тривала атака, поки що невідомо. 

Як зазначає видання, повідомлення в Telegram свідчать, що атаку вчинила російська хакерська група. Вона намагається вивести з ладу вебсайти, переспрямовуючи на них величезну кількість інтернет-трафіку та перевантажуючи їх. 

Також у редакції вважають, що метою атаки була не крадіжка (персональних) даних, вони лише прагнуть порушити роботу систем. Раніше цього року федеральні державні служби Бельгії стали жертвами аналогічної атаки та не працювали майже цілий день. “Сьогоднішня атака, ймовірно, є відповіддю на обіцянку Бельгії придбати та передати Україні три так звані гармати Caesar. Про це минулого тижня повідомила міністерка оборони Людивін Дедондер, яка подала у відставку”, – зазначили у виданні.

Як повідомляв ІМІ, російські військові з 2020 року вчиняли кібератаки проти України, а також країн НАТО та ЄС, зокрема Естонії.

Як встановило слідство, кібератаку вчиняв військовий підрозділ 29155 Головного управління Генерального штабу збройних сил РФ (ГУ ГШ ЗС РФ). Цей військовий підрозділ відповідає за спроби державних переворотів, диверсійні операції, саботаж, а також спроби вбивств у Європі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!