ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція викрила злочинців, які привласнювали чужі акаунти в інтернеті

Правоохоронці оголосили підозру трьом злочинцям, які привласнювали чужі електронні поштові скриньки та акаунти в Instagram. Чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба Кіберполіції.

Підозрювані діяли методом брутфорсу (від англ. brute force – груба сила): після підбору пароля шляхом перебору великої кількості парольних фраз із застосуванням спеціального програмного забезпечення.

"Убезпечити свій акаунт від такого способу зламу можна за допомогою налаштування двофакторної автентифікації та використання надійних паролів", – зазначили кіберполіцейські.

За даними слідства, за рік члени угруповання сформували бази викрадених облікових записів понад 100 мільйонів користувачів інтернету з усього світу. Інформацію ще перевірятимуть у ході розслідування.

У поліції розповіли, що чоловіки мешкали у різних регіонах України і контактували між собою через інтернет. Організатор розподіляв обов’язки між виконавцями, а останні формували бази зламаних акаунтів та виставляли їх для продажу в даркнеті.

За оперативною інформацією, клієнтами зловмисників в тіньовому сегменті інтернету були переважно шахрайські угруповання. Ці спільноти купували скомпрометовані облікові записи для використання у різноманітних шахрайських схемах, у тому числі "Друг просить у борг".

Слідчі оголосили трьом членам угруповання підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. 

Наразі поліцейські направили до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

Liked the article?
Help us be even more cool!