ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція викрила шахраїв, які виманювали гроші та поширювали російську пропаганду

Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Кіберполіція Львівщини викрила шахраїв, які через соцмережу ошукали громадян під виглядом благодійних зборів нібито для потреб військовослужбовців Збройних сил України. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

За матеріалами слідства, фігуранти використовували фейковий обліковий запис у соцмережі. Вони публікували оголошення щодо збору грошей нібито на потреби військовослужбовців ЗСУ, які потребують допомоги на лікування. 

“Благодійні внески отримували на підконтрольні банківські рахунки. Однак донати громадян зловмисники витрачали на власні потреби. Встановлено, що в такий спосіб чоловіки ошукали щонайменше п’ятьох осіб”, – повідомляє поліція.

Також слідчі встановили, що фігуранти виправдовували та визнавали правомірною агресії РФ проти України, пропагували ідеї так званого “руского міра”. Крім того, один з фігурантів був адміністратором Telegram-каналу проросійського спрямування.

Працівники поліції провели шість обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів на території Одеси, Львова та Львівської області. За результатами вилучено 23 мобільні телефони, 19 сім-карток, персональний комп’ютер, ноутбуки та планшети, 19 банківських карток, готівку в російських рублях.

Обом фігурантам повідомлено про підозру. Один з них уже відбуває покарання в місці позбавлення волі. Іншого фігуранта затримали та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (“Шахрайство”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Liked the article?
Help us be even more cool!