ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція припинила діяльність злочинної організації, яка ретранслювала заборонені канали

05.09.2017, 16:05
Фото - Кіберполіція

Працівники Подільського управління кіберполіції спільно із слідчим відділом Хмельницького відділу поліції припинили діяльність злочинних організацій у місті Хмельницькому, діяльність яких базувалась у надані послуг ретрансляції телеканалів супутникового телебачення за технологією кардшарингу. Про це повідомляється на сайті Департаменту Кіберполіції України.

Так, кіберполіцейські отримали інформацію від правовласників про те, що невстановлені особи незаконно втручаються в роботу їхніх телекомунікаційних мереж та, як наслідок, здійснюють трансляцію та ретрансляцію об’єктів авторського права без відповідної згоди власників авторських прав.

“Зловмисники також ретранслювали російські канали, трансляція яких заборонена на території України Національною радою з питань радіомовлення та телебачення. Свою “підприємницьку діяльність” підприємці здійснювали без жодної ліцензії провайдера програмної послуги, жодних угод з правовласниками”, - повідомляє кіберполіція.

У ході розслідування встановлено двох мешканців міста Хмельницького, під час проведених санкціонованих обшуків за місцями проживання, роботи та в автомобілях зловмисників поліцейськими виявлено та вилучено п’ять одиниць комп’ютерної техніки та електронні носії інформації, безпосередньо з яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту, мобільні телефони, чорнові записи клієнтської бази вже підключених абонентів, списки встановлюваних телеканалів та більше двох сотень ресиверів для прийому супутникового телебачення.

Зараз відомо про близько 200 клієнтів, яким налаштовували незаконну трансляцію програм телепередач. Нині встановлюється сума завданих правовласникам збитків, проводиться низка експертиз, за результатами яких фігурантам буде повідомлено про підозру за вчинення злочинів у сфері авторського права та суміжних прав, а також незаконного втручання в роботу систем та комп'ютерних мереж.

Liked the article?
Help us be even more cool!