ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція проводить службову перевірку через пропозицію ідентифіковувати користувачів

31.01.2020, 10:14
Фото – кіберполіція
Фото – кіберполіція

Департамент кіберполіції України повідомляє, що проводить службову перевірку щодо надсилання регіональним підрозділом офіційного листа до одного з інформаційних ресурсів із пропозицією встановити скрипт для ідентифікації користувачів.

Про це повідомляється на сайті кіберполіції.

“За інформацією, опублікованою в ЗМІ, щодо надсилання регіональним підрозділом кіберполіції офіційного листа до одного з інформаційних ресурсів, проводиться службова перевірка. За її результатами буде прийнято відповідне рішення”, – йдеться в повідомленні.

Водночас кіберполіція зазначає, що не встановлює та не наполягає на встановленні на сайтах жодних програм, які б збирали персональну інформацію щодо користувачів чи втручалися б у роботу сайтів. 

У кіберполіції зазначають, що дедалі частіше злочинці використовують різноманітні засоби анонімізації для приховання своєї протиправної діяльності в мережі та уникають відповідальності за її вчинення.

Водночас кіберполіція зазначає, що для ефективної протидії кіберзагрозам необхідна тісна взаємодія з приватним сектором.

“Разом з тим розуміємо, що для зупинення злочинних діянь кіберзлочинців необхідна їх ідентифікація та притягнення до відповідальності. З цією метою підрозділ кіберполіції постійно здійснює налагоджування взаємодії з усіма зацікавленими сторонами, які прагнуть у своїй кіберзахищеності та протидії можливим кіберінцидентам”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня інтернет-видання “Полтавщина” отримало від кіберполіції листа з пропозицією розмістити на сайті видання програмний скрипт, який дозволить ідентифікувати користувачів, які намагаються себе анонімізувати. 

Аналогічного листа отримали також редакції “Новини Полтавщини” та “Коло”.

Liked the article?
Help us be even more cool!