ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери розкрили дані 257 тис. користувачів Facebook. З них 47 тис. належать українцям

02.11.2018, 14:39

В інтернеті у вільному доступі викладена інформація про 257 тисяч користувачів Facebook, у 81 тисячі акаунтів доступні навіть приватні повідомлення. Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на BBC.

Хакери, які стоять за витоком, стверджують, що всього у них є дані 120 млн осіб, проте підтверджена інформація лише щодо 257 тисяч.

Найбільше представлена Україна: 47 тисяч українських користувачів. Росію як країну проживання вказали 12 тисяч осіб. Всього на сайті майже 200 розділів за країнами, у вибірці є акаунти з Великобританії, США, Бразилії та ін.

Згідно оголошенням, ці профайли продаються по 10 центів.

Як показало розслідування Facebook, зловмисники використовували шкідливі розширення для браузерів, щоб отримати дані користувачів.

За інформацією BBC, сукупність ознак показує, що і до запуску порталу, і, можливо, до злому могли мати відношення люди, пов'язані з Росією.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня компанія Facebook заявила, що “допустила хакерську атаку” на соцмережу, унаслідок якої було отримано доступ до особистих сторінок близько 50 мільйонів людей, ще близько 90 мільйонам радять вжити заходів щодо своєї безпеки.

2 жовтня віце-президент соцмережі Facebook Гай Розера повідомив, що хакери, які раніше зламали 50 млн акаунтів, не змогли їх використати для отримання доступу до інших сайтів.

18 жовтня Facebook відкрив вакансію спеціаліста зі зв’язків з громадськістю в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!