ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівники Єврокомісії попередили TikTok щодо проблем з конфіденційністю

11.01.2023, 15:42
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Посадовці Європейської комісії попередили генерального директора TikTok про необхідність поважати закони ЄС і працювати над "відновленням довіри європейських регуляторів", оскільки китайська компанія стикається з дедалі більшою критикою з приводу конфіденційності.

Про це за посиланням на Politico пише "Європейська правда".

"Я розраховую на те, що TikTok повністю виконає свої зобов'язання щодо дотримання законодавства ЄС і відновлення довіри європейських регуляторів", – сказала віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова після зустрічі з керівником TikTok Шоу Зі Чу в Брюсселі.

За словами Юрової, не може бути "жодних сумнівів у тому, що дані користувачів у Європі в безпеці й не наражаються на незаконний доступ з боку влади третіх країн".

У вівторок Чу зустрівся з низкою політиків Європейської комісії, що стало першою зустріччю керівника популярної, але суперечливої платформи соціальних медіа.

Його візит відбувається на тлі місяців безперервного політичного тиску і після того, як США нещодавно ухвалили рішення заборонити застосунок для всіх федеральних урядових пристроїв через побоювання щодо потенційного шпигунства з боку Китаю, де базується материнська компанія TikTok – ByteDance.

Платформа також стикається з двома розслідуваннями ірландського регулятора захисту даних про потенційне незаконне передання даних європейських громадян до Китаю, а також про конфіденційність інформації дітей відповідно до Загального регламенту ЄС про захист даних (GDPR). Ірландія є основним регулятором конфіденційності TikTok.

Віцепрезидентка комісії Маргрете Вестагер, яка зустрілася з Чу раніше того  ж дня, сказала, що обговорення були зосереджені на підготовці до нових правил ЄС щодо онлайн-контенту (DSA) і нового зведення правил цифрової конкуренції (DMA), а також на дотриманні GDPR.

Вестагер також нагадала про нещодавні повідомлення в пресі про "агресивний збір даних і спостереження TikTok в США".

Тим часом комісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс нагадав TikTok про важливість співпраці з ірландським наглядовим органом.

"Правила чіткі й повинні дотримуватися повною мірою", – сказав він, згідно з повідомленням.

Юрова також висловила занепокоєння Чу з приводу того, як застосунок для обміну відео використовував дані журналістів для виявлення витоків у компанії, згідно з протоколом зустрічі. Чу "підтвердив, що це було неправильно", і сказав, що люди, відповідальні за це, більше не працюють у компанії.

Як повідомляв ІМІ, TikTok припинив наймати консультантів для укладання потенційної безпекової угоди зі Сполученими Штатами через зростання опору такій угоді серед американських посадовців.

Liked the article?
Help us be even more cool!