ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівнику окупаційного медіахолдингу в Донецьку повідомлено підозру за заклики масово вбивати українців

Фото – пропагандистські ресурси
Фото – пропагандистські ресурси

Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику окупаційного “медіахолдингу ДНР” Роману Беседіну, який публічно закликав до фізичного знищення всього українського народу.

Про це СБУ повідомила у своєму телеграм-каналі.

За даними слідства, Беседін ще 2018 року добровільно очолив окупаційний медіахолдинг, який зареєстрований у Росії та об’єднує всі друковані видання захопленої частини Донеччини.

“Зрадник входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, який особисто сприяв його призначенню до лав прокремлівського органу пропаганди. Після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора фігурант одним з перших розгорнув широку агіткампанію на підтримку “приєднання” окупованого Донбасу до складу РФ. Для цього давав вказівку підлеглим пропагандистам активно висвітлювати російську “паспортизацію” місцевих жителів та робити фейкові публікації про псевдореферендум 2022 року”, – зазначила СБУ.

Крім того, Беседін використовував підконтрольні видання для поширення закликів до участі в незаконних виборах РФ у вересні цього року.

На цих же ресурсах він агітував за маріонеткових кандидатів Кремля та інформував про сфальсифіковані підсумки фейкового плебісциту, зазначає спецслужба.

Беседіну повідомили про підозру за сімома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки фігурант перебуває на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Як повідомляв ІМІ, 20 вересня прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України гендиректору окупаційного медіахолдингу “Телерадіокомпанія “Крим”.

Liked the article?
Help us be even more cool!