ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівник Нацполіції вважає, що напад на Укрінформ вдасться розкрити найближчим часом

06.11.2019, 15:24
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Голова Національної поліції Ігор Клименко висловив думку, що розкриття нападу на національне інформаційне агентство “Укрінформ” - це питання найближчого часу.

Про це він сказав під час парламентських слухань “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”, повідомляє Укрінформ.

“Це - питання часу, розкриття. Я думаю, що найближчого часу”, - сказав Клименко.

Він нагадав, що напад на Укрінформ було скоєно 30 липня, коли на пресконференції в агентстві зібралися кандидати в депутати по одному з округів, щоб розповісти про ймовірні фальсифікації на виборах, і цей захід був зірваний чоловіками у футболках із написами “Традиція і порядок”.

“На сьогоднішній день здійснюється розслідування за фактом вчинення невстановленими особами хуліганських дій в приміщенні Укрінформу та спричиненні тілесних ушкоджень Негрею (співробітник Укрінформу Павло Негрей - ред.). Справу розслідує Шевченківське управління поліції міста Києва. За участю потерпілого та двох свідків було проведено два опізнання по фотокартках, під час яких вони впізнали осіб, які вчиняли хуліганські дії. На даний час вживаються заходи щодо встановлення їх (нападників - ред.) місця знаходження”, - уточнив Клименко.

Як повідомляв ІМІ, 30 липня у Києві молодики у футболках з написами громадської організації “Традиція і порядок” зірвали пресконференцію в Укрінформі, присвячену ймовірним фальсифікаціям на окрузі №50 у Покровську на Донеччині, та розгромили пресцентр.

За даним фактом слідчий відділ Шевченківського управління поліції розпочав кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. 

Також поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень за статтею 125 ККУ.

Інформагентство “Укрінформ” закрило пресзалу після нападу та пошкодження обладнання молодиками, та встановлює збитки.

Лікарі діагностували одному зі співробітників Укрінформу, який постраждав 30 липня внаслідок нападу на агентство, травму ока і численні забої тіла.

Liked the article?
Help us be even more cool!