ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Казахстанський мільйонер заборонив Forbes.kz писати про нього без дозволу

07.02.2022, 16:30
Фото – Андрій Лунін / forbes.kz
Фото – Андрій Лунін / forbes.kz

Казахстанський мільйонер та власник групи компаній Alina Group Єрлик Балфанбаєв вимагає від журналу Forbes Kazakhstan та сайту Forbes.kz писати про нього лише за попередньої письмової згоди. 

Такого листа редакція видання отримала 3 лютого, повідомляє Настоящее время.

“Цим письмовим сповіщенням повідомляємо, що з 10 лютого 2022 року будь-які згадки про Балфанбаєва Єрлика Курман-Алієвича, компанію, зокрема всіх її дочірніх та афілійованих осіб, у статтях, рейтингах, оглядах тощо, що поширюються через ваші засоби масової інформації, припустимі лише з письмової згоди зазначених осіб”, – йдеться в листі за підписом віцепрезидента Alina Group Заура Халафова.

У листі також посилаються на статтю 2-1 закону про ЗМІ, де йдеться, що основними засадами діяльності журналістів є об'єктивність, законність, достовірність поданої інформації, а також повага до приватного життя, честі та гідності людини. 

У компанії попередили редакцію, що в протилежному разі звертатимуться до судових та правоохоронних органів.

Головний редактор сайту Forbes.kz Віктор Бурдін зазначив, що редакцію “потішив цей лист”. “А особливо, що він був надісланий нам після відомої зустрічі президента Казахстану Токаєва з бізнесменами, де, наскільки нам відомо, був присутній і пан Балфанбаєв. Нагадаю, тоді президент, зокрема, сказав: “Треба визначити нові “правила гри”. Чесніші, прозоріші й справедливіші”. Не знаю, як пан Балфанбаєв та його команда, але ми точно виступаємо за прозорість. Тому, звичайно, нас не потрібно лякати подібними “сповіщеннями”, – зазначив він.

За його словами, у Казахстані є бізнесмени, які не бояться публічності та відкритості, не соромляться свого капіталу та його походження, а багато хто вважає за честь стати героями публікацій та рейтингів видання.

“Ми не вчимо пана Балфанбаєва, як виробляти будівельні суміші та керувати курортами. Тому були б вдячні, якби нам не диктували, про що ми можемо чи не можемо писати”, – додав Бурдін.

Єрлик Балфанбаєв, за даними Forbes.kz, є засновником групи компаній Alina, до якої входять бренди AlinEX, Alina Paint, “Наші”, Norma, Decorex, G-EX, мережа центрів підлогових покриттів “Домовий”, електронний гіпермаркет товарів для дому та саду Domsad, соціальний проєкт “Чиста Батьківщина”, казахстанський бренд екологічної побутової хімії Doctor Green. Бізнесмену також належить всесезонний сімейний курорт Oi-Qaragai поблизу Алмати.

Уперше Єрлик Балфанбаєв увійшов до списку 50 найбагатших бізнесменів Казахстану Forbes Kazakhstan 2020 року. У 2021 році він посів 44-те місце в списку 50 найвпливовіших бізнесменів Казахстану та 42-ю позицію в списку 50 найбагатших бізнесменів Казахстану. Група компаній Alina в рейтингу 50 найбільших приватних компаній Казахстану посідає 31-ше місце. У травні 2021 року Forbes Kazakhstan оцінював статки 57-річного Балфанбаєва в $125 млн.

Liked the article?
Help us be even more cool!