ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада запровадила санкції за російську пропаганду щодо шести телеканалів Молдови

Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Канада запровадила 17 жовтня санкції щодо шести телеканалів Молдови, які поширюють російську пропаганду. Про це повідомляється на сайті уряду Канади.

Зазначається, що санкції накладено на шість телеканалів, ліцензії на мовлення яких анулювала Комісія з надзвичайних ситуацій Молдови. 

“Ці канали активно пропагують і поширюють російську дезінформацію, щоб виправдати агресивну війну Росії проти України”, – йдеться в заяві. Водночас, які саме канали потрапили під санкції, не уточнюється.

Також Канада наклала санкції на дев’ятьох громадян Молдови, пов’язаних з російськими олігархами Володимиром Плахотнюком та Іланом Шором, які вже раніше потрапили під санкції Канади.

“Сьогодні ми надсилаємо чіткий сигнал зловмисним фізичним та юридичним особам у Молдові, що підтримка неспровокованого та невиправданого повномасштабного вторгнення Путіна в Україну не залишиться безкарною. Ми продовжуємо найрішучіше засуджувати цю війну і підтверджуємо нашу непохитну підтримку Молдови та України, які захищають свою незалежність, права і свободи від агресивних дій Кремля”, – заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Джолі.

Як повідомляв ІМІ, з Молдови 13 вересня депортували керівника підконтрольного Кремлю видання “Sputnik-Молдова” Віталія Денісова, заборонивши в'їзд до країни на 10 років “у зв'язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці країни”.

Liked the article?
Help us be even more cool!