ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада запровадила санкції проти російського каналу "Звєзда" і понад 30 пропагандистів

18.10.2022, 11:49
Фото - 5 канал
Фото - 5 канал

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі 17 жовтня оголосила про запровадження додаткових санкцій проти російських фізичних та юридичних осіб у зв'язку з невиправданим вторгненням Росії та анексією територій України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Санкції були запроваджені проти 34 фізичних та однієї юридичної особи, які причетні до поширення російської дезінформації та пропаганди.

"Ці особи та організації допомагають російському режиму підривати принципи державного суверенітету та несуть відповідальність за поширення неправдивих наративів, які слугують приводом для невиправданої війни російського режиму", – йдеться в повідомленні уряду Канади.

У переліку зокрема перебувають пропагандистський телеканал "Звєзда", що належить міністерству оборони РФ, російські актори Сергій Безруков і Владімір Машков, телеведучі Тіна Канделакі та Наіля Аскер-Заде, помічник Путіна Владімір Мединський.

Як повідомляв ІМІ, Європейський Союз запровадив персональні санкції щодо членів окупаційної влади в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, а також щодо низки російських посадовців, артистів і компаній у зв'язку з ескалацією з боку РФ, зокрема через проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Загалом до переліку потрапили 30 фізичних і сім юридичних осіб. Серед них є російський пропагандист та ідеолог “русского мира” Олександр Дугін, а також співаки, які підтримують розв'язану Росією війну проти України: Олег Газманов, Микола Расторгуєв, Юлія Чичеріна. 

Liked the article?
Help us be even more cool!