ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада ввела санкції щодо 17 підозрюваних у вбивстві Хашкаджі

30.11.2018, 12:26
Фото - AP / Радіо Свобода

Канада запровадила санкції проти 17 осіб, яких вважає причетними до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомила міністр закордонних справ Канади Христя Фрідланд, повідомляє Радіо Свобода.

За її словами, це рішення ухвалили 29 листопада.

“Сьогодні Канада запроваджує санкції – за нашим законом Магнітського – проти 17 осіб, які, згідно з позицією нашого уряду, несуть відповідальність або причетні до позасудового і такого, що було скоєне поза межами юрисдикції їхньої держави, вбивства Хашакджі”, – повідомила голова МЗС.

Закон про жертв корумпованих іноземних урядів, також відомий як закон Магнітського, був ухвалений в Канаді у жовтні 2017 року. Він дозволяє накладати санкційні обмеження на посадовців, причетних до порушень прав людини.

Санкції передбачають заморожування активів перелічених осіб у Канаді і заборону їм на в’їзд до цієї країни.

Як повідомляв ІМІ, журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

15 листопада прокурор Саудівської Аравії вимагав смертної кари для п’яти громадян країни, яким, за даними обвинувачення, було наказано вбити журналіста Джамаля Хашкаджі в консульстві Стамбула.

22 листопада Франція запровадила персональні санкції проти 18 громадян Саудівської Аравії, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі.

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Liked the article?
Help us be even more cool!