ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада даватиме притулок правозахисникам і журналістам

20.07.2021, 10:11
Фото – hmgimmigration.com
Фото – hmgimmigration.com

Канада створить особливий механізм надання статусу біженців правозахисникам та журналістам з усього світу, яким загрожує небезпека.

Про це в Оттаві оголосив міністр імміграції Канади Марко Мендічіно, повідомляє Укрінформ.

“Часто наражаючи себе на значний ризик, правозахисники викривають порушників прав людини та висвітлюють історії, які інакше залишилися б невідомими. За допомогою цієї нової програми надання статусу біженців уряд Канади підтримає правозахисників, пропонуючи їм захист та безпечну домівку в умовах справжніх небезпек”, – сказав Мендічіно.

У міністерстві імміграції додали, що Канада має намір щороку приймати за новою програмою до 250 осіб.

“Уряд Канади працюватиме із Front Line Defenders та ProtectDefenders.eu, а також іншими канадськими й міжнародними партнерами, зокрема Агентством ООН з питань біженців, над ідентифікацією правозахисників, яким загрожує небезпека і потрібне переселення”, – уточнили у відомстві.

Особливу увагу звертатимуть на людей, яким загрожує підвищений ризик, зокрема жінок, журналістів та захисників прав ЛГБТ.

“Канада допомагає надати більше можливостей захисникам прав людини, які самі потребують захисту”, – наголосили в міністерстві імміграції.

Як повідомляв ІМІ, 18 липня німецькі ЗМІ опублікували результати журналістського розслідування “Проєкт Pegasus”. Згідно з ним влада авторитарних держав і різні спецслужби могли роками стежити за сотнями правозахисників, журналістів і політиків, використовуючи шпигунську програму, розроблену ізраїльською фірмою NSO Group.

Liked the article?
Help us be even more cool!