ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін витратить понад 150 млн на блокування теле- та радіосигналів з РФ та Білорусі

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення виділити з резервного фонду державного бюджету 152 млн грн на розгортання системи, яка блокуватиме антиукраїнське телерадіомовлення в прикордонних областях.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на відповідне рішення уряду.

Кошти з резервного фонду виділили Держспецзв’язку з метою "розгортання мережі блокування антиукраїнського телерадіомовлення в прикордонних районах України із застосуванням комплексів вибіркового блокування сигналів радіоелектронних (телевізійних) засобів".

Очікується, що за виділені кошти буде встановлено комплекси з блокування телерадіосигналів з території Росії, Білорусі та невизнаного Придністров’я. Такі комплекси встановлять у 45 локаціях у прикордонній зоні дев'яти областей, а саме Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Вінницької та Одеської областей.

Виділені урядом кошти спрямують як на закупівлю та встановлення комплексів блокування сигналів, так і витрати на експлуатацію цих комплексів протягом наступних восьми місяців. Очікується, що самі комплекси будуть встановлені 1 травня 2024 року.

Як повідомляв ІМІ, з лютого сигнал українського телерадіомовлення охоплює всю територію Чернігівщини.

Liked the article?
Help us be even more cool!