ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін ініціює запровадження санкцій проти 11 російських артистів

26.05.2021, 11:11
Фото – agropolit.com
Фото – agropolit.com

Кабінет Міністрів ініціює запровадження санкцій у вигляді заборони в'їзду до України на три роки проти дев'яти російських акторів та двох співаків за умисне та демонстративне порушення правил в'їзду до окупованого Криму та Севастополя.

Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні уряду 26 травня, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, уряд ухвалив проєкт розпорядження “Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Він передбачає внесення пропозиції в місячний термін до Ради національної безпеки та оборони щодо застосування санкцій проти дев’яти російських акторів та двох співаків у вигляді відмови в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосуванні інших заборон в'їзду на територію України терміном на три роки.

Так, санкції за умисне та демонстративне порушення правил в'їзду та виїзду з Криму та Севастополя планують запровадити проти таких російських акторів театру та кіно: Олексій Чадов, Павло Трубінер, Євгеній Стичкін, Євгеній Пронін, Олександр Петров, Дмитро Орлов, Ольга Кабо, Жанна Епплє, Володимир Вдовіченков. Також санкції застосують проти співачки та телеведучої Анастасії Сланевської, співака Ярослава Сумішевського.

У додатку до відповідної постанови Кабміну також зазначається, що ці фізичні особи брали участь у зніманні фільмів, спектаклях, кінофестивалях, проводили гастролі на території тимчасово окупованого півострова.

Як повідомляв ІМІ, 19 травня Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) внесло до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, трьох російських акторів – Ігоря Копилова, Ігоря Петренка та Марію Миронову.

28 квітня Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ внесло реп-виконавця та музиканта Валєєва Алішера (Моргенштерн) до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!