ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін дозволив виділити гроші з коронавірусного фонду на патріотичні серіали

29.10.2020, 15:34
Фото – proza.ru
Фото – proza.ru

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою дозволив використовувати бюджетні кошти на реалізацію окремих етапів виробництва патріотичних серіалів.

Про це повідомляється 29 жовтня на урядовому порталі.

28 жовтня уряд ухвалив постанову “Про внесення змін до пункту 9 Порядку використання коштів для здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Co V-2”.

Документ, зокрема, дозволяє використовувати бюджетні кошти на покриття витрат на реалізацію окремих періодів виробництва телевізійних серіалів патріотичного спрямування.

Це дасть можливість ефективніше використати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту та підтримку кіногалузі в умовах коронакризи.

Кошти, згідно з постановою Кабміну від 8 липня 2020 року №592, мають бути використані до кінця поточного року. 

Водночас Міністерство культури та інформаційної політики 29 жовтня вже оголосило про початок приймання документів для проведення конкурсу проєктів телевізійних серіалів патріотичного спрямування.

Заявки приймаються з 29 жовтня до 11 листопада 2020 року. З переліком необхідних документів та іншими вимогами щодо участі в конкурсі можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, в липні 2020 року уряд виділив 1 млрд грн на підтримку креативних індустрій, зокрема 100 млн грн – на створення і поширення телесеріалів патріотичного спрямування. Це кошти на інституційну підтримку сфери культури, що постраждала під час коронавірусної кризи.

Liked the article?
Help us be even more cool!