ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти розповіли про свої поранення під час подій 1 грудня на Банковій

24.12.2013, 15:55

1 грудня фотокореспондент газети “Капитал” Іван Чернічкін отримав поранення ноги від шумової гранати під час сутичок на вулиці Банковій у Києві. Про це він повідомив ІМІ.

“Поряд зі мною впала шумова граната. Мене зачепило, в мене не дуже сильне поранення”, - уточнив Чернічкін. При цьому він додав, що не вважає це перешкоджанням своїй професійній діяльності, тому в міліцію з цього приводу не звертався.

“Ні, я не звертався в міліцію. Я не вважаю це перешкоджанням, я ж не кийком отримав по голові. Ну був при виконанні… (професійних обов’язків - ред.) . Будь-яка людина, журналіст, який йдет на таке завдання, може бути травмованим”, - зазначив фотокор.

Також цього дня на Банковій постраждав журналіст Українських новин Євген Головатюк. В коментарі ІМІ він уточнив, що втратив свідомість після того, як в метрі від нього вибухнула світлошумова граната.

“Гранату кинули в натовп, вона відкотилася до мене і вибухнула в метрі від мене. Я втратив свідомість і надихався газу. В мене була контузія, боліли вуха, прийшов в себе десь через годину, боляче булло дихати. В принціпі, я не сильно постраждав, в порівнянні з іншими, це взагалі дрібниці”, - розповів Головатюк.

Також він повідомив, що його викликали у зв’язку з цим в прокуратуру Києва, де він дав свідчення. було відкрито кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень співробітниками “Беркуту”.

Крім того, на Банковій ногу поранило від гранати журналісту Цензор.нет Івану Марусенко. Про це він розповів ІМІ.

Він вів пряму трансляцію подій під Адміністрацією Президента, коли біля нього вибухнула одна граната, а відійшовши, вибухнула поряд інша.

“Вибухнула граната чи світлошумова чи з якимось газом, я думаю. Чого саме від “Беркуту” вона летіла - в мене порвалися внизу джинси, а в спідніх штанах залишилися осколки, там був гарячий пластик, який продовжував горіти. В мене досі не зажила нога. Це звичайно смішно у порівнянні з іншими травмами, оскільки я ходжу весь час, то вона довго заживає.

Я знімав. Вів пряму трансляцію, паралельно на камеру нагався все зняти і в цей момент вибухнула спочатку одна граната. Я не знаю, може вони дійсно хотіли нейтралізувати журналістів. Просто якось дивно біля мене одна і друга вибухнули. Спочатку одна, я відійшов, і тут же інша. Я не можу нічого наговорювати з цього приводу, але склалося таке враження”, - розповів Іван.

В міліцію він не звертався з цього приводу, бо не вірить, що міліція буде покарана: “В міліцію я не звертався. По-перше, на це потрібно багато часу витратити, а тим паче досі нікого не покарали в міліції, і при цій владі, мабуть що, не покарають”.

Також під час штурму на Банковій постраждав фотокореспондент газети The New York Times Джозеф Сивенький.

"Мене поранило осколком в обличчя після вибуху, який стався прямо переді мною, коли я висвітлював зіткнення біля Адміністрації президента на Банковій. Я не можу сказати точно, що це було, але я підозрюю, що це був шматок шумової гранати або газового балончика. В лікарні мені його видалили і наклали шви", - розповів він.

Liked the article?
Help us be even more cool!