ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти «Чорноморки» припиняють страйк і звільняються

11.02.2013, 03:34

Група журналістів Чорноморської телерадіокомпанії припиняє страйк і звільняється з телекомпанії. Про це на своїй сторінці в Facebook написав ініціатор страйку, журналіст Володимир Андронакі, повідомляють “Аргументы недели - Крым”.

«Можна було продовжувати страйк і вимагати погашення боргів. Однак це вимагало б повного занурення в затяжну юридичну тяганину, апелювання до суду і органів нагляду за додержанням законів, не кажучи вже про фінансові витрати та здоров'я. Моральна підтримка, яку публікаціями і телесюжетами надали нам колеги з кримських і київських ЗМІ, дуже нам допомогла, проте її недостатньо для продовження боротьби», - зазначають співробітники телеканалу в прес-релізі, розміщеному Андронакі в Facebook.

Вони зазначають, що «зуміли домогтися максимуму з можливого»: великому числу співробітників, що звільнилися в попередні роки, була виплачена частина боргу. За останні три тижні було погашено заборгованість за жовтень та частково за листопад 2012 року. Прокуратура і МВС продовжують розбиратися у фінансових махінаціях в ЧТРК.

«І, звичайно, ми можемо говорити про моральну перемогу над власниками - олігархами, які злякалися, проявили мстивість, жадібність, дріб'язковість і злобу відносно тих, хто сміє відстоювати свої права. Ми показали колегам по компанії, що можна і потрібно відстоювати свої права і честь», - підкреслюється в прес-релізі.

Журналісти пояснюють, що при подальшій страйку вони можуть бути спіймані на юридичних хитрощах і в підсумку будуть звільнені з формальних причин.

«За два роки телекомпанія втратила професійних працівників телебачення, увагу і повагу телеглядачів. Ми не бачимо майбутнього в Чорноморській телерадіокомпанії, поки її будуть очолювати нинішні діячі», - резюмували вони.

Нагадаємо, 7 лютого співробітники телеканалу голосили страйк у зв'язку з невиплатою їм заробітної плати. Засновник Чорноморської ТРК, народний депутат («Батьківщина») Андрій Сенченко заявив, що станом на 7 лютого співробітники телерадіокомпанії не отримають заборгованості по зарплаті, оскільки в телекомпанії наразі немає можливості її виплатити.

Співробітники кримської телерадіокомпанії "Чорноморська", підконтрольної нардепам від "Батьківщини" Андрія Сенченка і Людмилі Денисовій, звернулися в прокуратуру і готові подати судові позови до адміністрації у зв'язку з невиплатою заробітної плати.

За словами працівників, тільки лише офіційний борг по "білій" зарплаті в телекомпанії становить вже 4 місяці з урахуванням січня. Це не рахуючи неофіційних "премій", тобто головної складової зарплати.

8 лютого співробітників Чорноморської телерадіокомпанії, які 7 лютого брали участь у страйках з приводу невиплати заробітної плати, не пускали на роботу. 

Liked the article?
Help us be even more cool!