ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Із сайту CBS вилучили фільм "Озброюючи Україну"

09.08.2022, 10:00

Американський телеканал CBS припинив покази документального фільму "Озброюючи Україну" виробництва CBS Reports, у якому стверджується, що нібито лише третина військової допомоги Україні потрапляє на фронт. Зараз фільм оновлюється. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на сайт телеканалу.

Натомість читачам сайту доступна текстова публікація за мотивами фільму. Вона містить примітку редакції CBS:

"Цю статтю оновлено з урахуванням змін після знімання документального фільму CBS Reports "Озброюючи Україну", і документальний фільм також оновлюється. За словами Йонаса Охмана, після зйомок із CBS наприкінці квітня якість доставки значно покращилася. Як повідомили в українському уряді, у серпні 2022 року для контролю та моніторингу постачань зброї до країни прибув аташе з питань оборони США бригадний генерал Гаррік М. Гармон".

Фільм-розслідування вийшов 4 серпня. Головною його тезою є нібито непрозорий розподіл в Україні зброї, наданої західними партнерами.

Зокрема, подано коментар засновника некомерційної організації Blue-Yellow Йонаса Охмана, який стверджує, що "лише 30% постачання західної зброї зрештою доходить до українських військових", бо після перетину кордону "з нею щось відбувається".

Після виходу сюжету представники Blue-Yellow виступили із заявою, що коментар Охмана записували ще на початку травня і його слова стосувалися загальної оцінки ефективності зусиль Заходу на той час. "У жодному разі не передбачається, що підтримка "продана на чорному ринку" або "вкрадена", – наголосили в Blue-Yellow.

Також до фільму ввійшло інтерв'ю зі старшою радницею Amnesty International із кризових ситуацій, яка працює над моніторингом порушень прав людини в Україні Донателли Роверо. Вона стала відомою завдяки нещодавньому звіту, де стверджується, що ЗСУ створюють загрози для цивільного населення України, захищаючи його від російської агресії. Роверо порівняла Україну з Іраком, якому постачали зброю США, що підводить до висновку, що не можна озброювати українців.

Офіційну позицію України у фільмі про постачання зброї не представлено.

Фільм "Озброюючи Україну" спричинив незгоду з боку представників української влади. Зокрема, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав CBS провести внутрішнє розслідування щодо викладених у фільмі фактів.

8 серпня CBS оголосив, що видалив твіт з рекламою свого сюжету про зброю в Україні й оновить матеріали.

Liked the article?
Help us be even more cool!