ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іноземці вчать українську в Duolingo із солідарності. Найбільше таких в Австралії, Фінляндії та Канаді

Іноземці з різних куточків світу вивчають українську через застосунок для вивчення мов Duolingo. У 2023 році найбільше таких учнів було зі США, Великої Британії, Польщі, росії та України, йдеться у звіті Duolingo за 2023 рік.

У компанії зазначають, що вивчення української мови залишалося стабільним протягом більшої частини 2023 року. На вивчення мов впливає війна росії проти України – користувачі сприймають вивчення української як спосіб виявити солідарність.

У всьому світі 37% нових учнів Duolingo, які вивчають українську мову, зазначили, що роблять це, щоб спілкуватися з людьми. Ця частка значно вища, ніж для інших мов. Наприклад, таких лише 17% з-поміж тих, хто вивчає англійську, та 18% з-поміж тих, хто вивчає французьку.

Duolingo називає "найсерйознішими" учнями курсу української мови користувачів з Австралії, Канади та Фінляндії. Це визначили на основі середнього часу, витраченого на навчання. Тим часом українські користувачі ввійшли до п'ятірки "найсерйозніших учнів" на Duolingo. Загалом найвищий середній час навчання серед усіх учнів мали користувачі з Білорусі, Японії, Угорщини, Росії та України.

Як повідомляв ІМІ, російська мова вперше за вісім років випала зі списку популярних для вивчення мов у застосунку Duolingo.

Liked the article?
Help us be even more cool!