ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ініціаторки флешмобу #ятобінедорогенька подаватимуть заяву в поліцію через кібербулінг

09.09.2019, 15:43
Фото - zmina.info
Фото - zmina.info

Медіаекспертка ІМІ Ірина Земляна та правозахисниця Єлизавета Кузьменко, ініціаторки флешмобу #ятобінедорогенька, подаватимуть заяву в поліцію щодо цькування та погроз у соціальних мережах – як щодо себе, так і щодо інших журналістів.

Про це Ірина Земляна повідомила під час дискусії на “Донбас-медіафорум – 2019″, повідомляє Центр прав людини ZMINA. 

За словами медіаекспертки, вона й досі щодня отримує повідомлення на кшталт “здохни, с*ка” та погрози в мережі через флешмоб і свою позицію щодо дискримінаційних висловлювань чиновників.

“Коли ми зробили футболки з хештегом #ятобінедорогенька, ми зіткнулися з хвилею ненависті, потім, коли президент Зеленський сказав, що жінки – це туристичний бренд України, а ми відреагували, цькування відновилися. Далі була ситуація із Зеленським та журналістом “Схем” і флешмоб #ятобінехлопчик. Останнє – коли народний депутат Максим Бужанський назвав журналістку видання “Новое время” Ольгу Духнич “тупою вівцею”. Її також почали “травити” в мережі”, – розповіла Земляна.

Разом з Кузьменко вони планують зібрати посилання та фотофіксацію щодо всіх цих випадків і звернутися до правоохоронців:

“Наша мета – створити прецедент. Адже об’єктивно ми не знаємо, що можна зробити, аби протистояти онлайн-цькуванням. Тому ми хочемо зафіксувати всі ці випадки та факт звернення в поліцію, аби згодом напрацювати зміни для захисту від кібербулінгу хоча б журналістів. Бо на них негативно впливає цькування”.

Нагадаємо, флешмоб #ятобінедорогенька виник як відповідь на звернення Петра Порошенка до журналістки видання “Детектор медіа” Марини Баранівської: “…Ключова позиція, дорогенька моя, – ми маємо змінити з вами країну”.

Як повідомляв ІМІ, депутат Верховної Ради Максим Бужанський, обраний від президентської партії “Слуга народу”, назвав журналістку “тупою вівцею”. 

21 серпня жінки, які працюють у медіасфері, звернулися до політичних сил, Верховної Ради України, Президента України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з вимогами, зокрема, розробити і впровадити етичний кодекс, який би забороняв сексизм та передбачав відповідальність депутатів і депутаток різних рівнів, політичних партій та інших працівників і працівниць державних органів за його використання.  

Liked the article?
Help us be even more cool!