ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформацію про "падіння супутника" поширили, щоб заспокоїти киян - КМВА

20.04.2023, 10:43

Київська міська військова адміністрація поширила попередню інформацію про "падіння супутника", щоб заспокоїти киян, які бачили яскравий спалах у небі 19 квітня близько 22:00, пояснив начальник КМВА Сергій Попко, передає пресслужба адміністрації у Телеграмі.

За словами Попка, близько 22:00 години у межах Києва у небі фаїівці зафіксували падіння невідомого повітряного об’єкту. Інформація щодо ймовірного застосування росіянами літаків, безпілотників чи повітряного удару ракетним озброєнням не підтвердилася.

"Але дуже яскраве світіння від падіння невідомого об’єкту викликало у киян хвилювання і занепокоєння. Аби заспокоїти мешканців та гостей столиці, Київська міська військова адміністрація оприлюднила інформацію про ймовірне падіння американського сателіта і з поміткою "попередня інформація", - зазначив Попко.

Він додав, що на той момент даних чи попереджень про можливе входження в атмосферу Землі значного за розмірами космічного тіла від жодного світового аерокосмічного агентства чи астрономічної обсерваторії не було. Проте було попередження від NASA про падіння на Землю їхнього космічного супутника.

"Зараз, після офіційної заяви NASA ми можемо дати уточнену інформацію – це не був їхній супутник. Що саме це було – мають з’ясувати виключно фахівці. Але найголовніше це безпека Києва і спокій киян. Це не був ракетний обстріл, наша протиповітряна оборона не застосовувала наявне озброєння", - наголосив Попко.

У Головному центрі спеціального контролю Державного космічного агентства України спалах над Києвом 19 квітня ввечері назвали "високоенергетичною акустичною подією", припустили, що впало космічне тіло.

"19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстровано високоенергетичну акустичну подію. Розрахункове місце епіцентру вибуху знаходиться в Київській області", - йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!