ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформаційний тероризм від РФ – РНБО про активізацію "ядерних" новин

04.10.2022, 15:20
Фото – Центр протидії дезінформації РНБО
Фото – Центр протидії дезінформації РНБО

Росія посилюватиме ядерний шантаж, тому існує велика ймовірність різних провокацій з її боку, наголошують у Центрі протидії дезінформації Ради нацбезпеки та оборони.

"Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з таємних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю. Ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України РФ привела ядерні сили в стан особливого бойового чергування. Показова демонстрація Росії готовності будь-якої миті завдати ядерного удару по території України – чергова стадія інформаційного тероризму, влаштованого РФ, щоб схилити Україну до перемовин на умовах кремля", – йдеться в заяві.

В РНБО нагадали, що спочатку італійська газета La Repubblica повідомила, що російський "підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування". Потім видання The Times написав, що "Путін наказує відправити в Україну ядерний військовий потяг". Водночас у Twitter різні користувачі поширюють відео того, який ефект матиме точкове використання ядерної зброї росією по лінії фронту.

Як ідеться в дослідженні ІМІ, для низки українських медіа тема ядерної загрози стала топовою. Найчастіше серед усіх медіа, включених до моніторингу, про так зване ядерне питання писали "24 канал", ТСН та УНІАН. "Набити" побільше матеріалів, схоже, вирішили за допомогою великої кількості коментарів людей, імена яких "на слуху". Власне, дехто з коментаторів і здобув свою впізнаваність через те, що "гастролює" як "експерт" із теми в тему, навіть якщо фаховість людини в конкретному вузькому питанні, як-от ядерна загроза, є сумнівною. 

Liked the article?
Help us be even more cool!