ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІнАУ просить Зеленського втрутитися в ситуацію з вилученням техніки у Finance.ua

03.06.2019, 14:00
Фото - finance.ua

Інтернет-асоціація України (ІнАУ), яка об’єднує 220 ІТ-компаній, надіслала відкритого листа Президенту України Володимиру Зеленському з приводу вилучення техніки у Finance.ua. Про це йдеться в листі від 27 травня, повідомляє Finance.ua.

“Ми повністю підтримуємо Вашу заяву на iForum-2019 про необхідність спільних дій задля змін у сфері діджиталізації. На жаль, Ваша теза про неможливість шантажувати бізнес вилученням документів, якщо вони цифрові, ще не відповідає українським реаліям. Досі вітчизняні силовики замість виїмки паперів вилучають електронні інформаційні системи (сервери і комп’ютерну техніку), ігноруючи положення закону про пріоритетність копіювання інформації перед вилученням серверів і вбиваючи бізнес підприємств”, – йдеться в листі Зеленському.

У своєму листі ІнАУ підкреслює, що вартість вилучених ГПУ серверів і комп’ютерів становить 700 тисяч гривень, а роботі популярного вітчизняного сайту заподіяно значної шкоди. ІнАУ також вказує, що дії прокуратури створили небезпеку втрати робочих місць.

Асоціація закликала Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію заради створення в Україні умов, що виключають незаконні дії стосовно вітчизняного бізнесу.

Зі свого боку Finance.ua нагадує, що минув понад місяць з моменту обшуку, у результаті якого компанія позбулася серверів і робочих комп’ютерів. “Незважаючи на зафіксовані під час обшуку порушення з боку правоохоронців і заяви незалежних юристів про те, що дії прокуратури незаконні, прокуратура Голосіївського району продовжує утримувати техніку підприємства”, – зазначає видання.

Як повідомляв ІМІ, 25 квітня редакція порталу про фінанси Finance.ua повідомила, що правоохоронці 24 квітня обшукали їхній офіс, унаслідок чого забрали робочі комп’ютери, із серверної винесли всі сервери. Видання вважає обшук незаконним.

У прес-службі прокуратури Києва уточнили, що слідчі дії було проведено в межах кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України ("Шахрайство"). Справу порушили через можливі шахрайські дії під час видавання кредитів.

Liked the article?
Help us be even more cool!