ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція Finance.ua повідомила, що правоохоронці обшукали їхній офіс

25.04.2019, 16:18
Фото - finance.ua

Редакція порталу про фінанси Finance.ua повідомила, що правоохоронці 24 квітня обшукали їхній офіс. Видання вважає обшук незаконним, повідомляється на сайті видання.

За інформацією Finance.ua, в результаті 11-годинного обшуку у співробітників компанії забрали робочі комп’ютери, із серверної винесли всі сервери.

Про причини обшуку редакція дізналася з наданих правоохоронцями документів. З них випливає, пише видання, що Finance.ua підозрюють у тому, що компанія під виглядом фінансової організації зв’язувалася з якимись “потерпілими”, яким був потрібен кредит, і просила зробити “страховий внесок у розмірі 15%” для його отримання, а потім виводила ці гроші в офшори.

“Вважаємо ці звинувачення абсурдними. Finance.ua розвиває сервіс порівняння кредитів у банках і МФО, який дозволяє вибрати кредит і відправити онлайн-заявку в кредитні організації. При цьому ми ніколи не беремо грошей з користувачів сервісу, не просимо робити ніяких платежів або внесків. Finance.ua фінансується за рахунок розміщення реклами і комісій від банків за залучених клієнтів і не бере грошей з користувачів”, – розповів директор Finance.ua Сергій Віндерських.

Як пише видання, їхнє завдання – допомогти користувачу розібратися в тарифах банків і фінкомпаній, а потім зручно замовити обраний продукт.

“Для всіх відвідувачів наш сервіс порівняння кредитів безкоштовний. У 2018 році завдяки йому кредит або кредитну картку отримали 49 тисяч осіб. Зараз наші адвокати готують скарги на проведення незаконного обшуку”, – зазначив директор Finance.ua.

Finance.ua – український сайт про фінанси, запущений у 1999 році як інформаційне агентство.

У прес-службі прокуратури Києва “Детектору медіа” підтвердили проведення обшуку. У прокуратурі уточнили, що слідчі дії були проведені в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Справу порушили через можливі шахрайські дії при видачі кредитів.

“На даний момент в інтересах слідства не можу розголошувати про результати, а також – подробиці даного кримінального провадження, оскільки слідчі дії тривають”, – додали в прес-службі прокуратури.

Liked the article?
Help us be even more cool!