ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ зафіксував нового антилідера в моніторингу професійних стандартів онлайн-медіа

08.11.2019, 10:10

Сайт “Знай.юа” став гіршим сайтом за рівнем дотримання професійних стандартів за результатами моніторингу ІМІ. Рівень матеріалів без порушень професійних ресурсів на цьому ресурсі становить лише 18%, і таких низьких результатів ще не мало жодне ЗМІ за всі роки моніторингу ІМІ.

Найкращими за результатами моніторингу стали Укрінформ, Ліга, Український тиждень, а також сайти Українська правда, Новое время, та Дзеркало Тижня.

Під час 4 хвилі моніторингу у 2019 році експерти ІМІ розширили перелік медіа, яких було обрано для моніторингу стандартів. До моніторингу було включено сайти 112.ua та “Знай.ua”, що негативно вплинуло на середні показники дотримання стандартів. Так, наприклад, рівень дотримання стандарту відокремлення фактів від коментарів впав на 15%, з 95% під час 3-ї хвилі моніторингу у 2019 році до 80% під час 4 хвилі моніторингу. Таке суттєве погіршення стандарту відокремлення фактів від коментарів, пояснюється великою кількістю таблоїдних матеріалів та додаванням до моніторингового списку сайтів сайту “Знай.ua”.

Дотримання стандарту балансу думок знизився на 3% в порівнянні з попереднім періодом моніторингу і склав 92,5% (3-тя хвиля моніторингу 95,5%). Результати дотримання стандарту достовірності практично не змінилися і склали 94% (3-тя хвиля - 95%).

Такими є результати аналізу 18 інтернет-медіа, проведеного Інститутом масової інформації за підтримки “Інтерньюз Нетворк”* у жовтні 2019 року.

*Моніторинговий аналіз проводився в 18 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ (одинадцять найрейтинговіших та сім ЗМІ, що підписали меморандум Медіаруху за дотримання професійних стандартів): obozrevatel.com, segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, 112.ua, znaj.ua rbc.ua, unian.com, gordonua.com, nv.ua (М), liga.net (М), ukrinform.ua (М), zn.ua (М), censor.net.ua (М), tyzhden.ua (М), interfax.com.ua (М). Загальна вибірка становила 900 матеріалів – по 50 матеріалів, узятих підряд одночасно з кожного сайту, який було включено до моніторингу. Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID “Медійна програма в Україні”, який виконується міжнародною організацією Internews Network. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО ”Інститут масової інформації” та необов’язково відображає думку USAID, уряду США та Internews Network. З методологією дослідження можна ознайомитися тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!