ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ та ініціатива "Як не стати овочем" підготували відео, як росіяни впроваджують освіту на ТОТ

Фото – скриншот з відео "Як не стати овочем"
Фото – скриншот з відео "Як не стати овочем"

Інститут масової інформації та ініціатива “Як не стати овочем” підготували відео, в якому розповідається про впровадження російської освіти на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ), яке ґрунтується на дослідженні ІМІ.

Відео вийшло 27 липня на ютуб-каналі “Як не стати овочем”. Участь у програмі взяла медіааналітикиня ІМІ Альона Нестеренко, яка досліджує російську пропаганду.

У програмі говорили про те, чому намагання Росії впровадити на ТОТ свою систему освіти варто розглядати в контексті культурного геноциду проти українського народу. Також ішлося про те, що являє собою російська освіта, чи справді Росія залучає студентів до “перенавчання” українських дітей і яка відповідальність загрожує російським педагогам за це.

Альона Нестеренко наголосила на тому, що Україні вкрай необхідні зміни до Кримінального кодексу України, а саме – норма, яка б передбачала безпосередню відповідальність для російських педагогів, що приїжджають на тимчасово окуповані території стирати національну та культурну ідентичність України.

Також експертка закликала внести до міжнародних санкційних списків російських фізичних та юридичних осіб, які відповідальні за незаконне впровадження російської освіти на ТОТ України.

Крім того, світові необхідно враховувати культурний аспект геноциду під час фіксації злочинів РФ проти України. 

Нагадаємо, ІМІ провів дослідження і визначив понад 100 осіб, які є організаторами та пособниками цього злочину. Також Інститут масової інформації визначив схеми, які країна-окупант фінансує зі свого держбюджету для знищення української ідентичності через російську освіту.

Liked the article?
Help us be even more cool!