ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ рекомендує читати новини з достовірних джерел. Список медіа

15.03.2022, 17:01

ІМІ нагадує про перелік достовірних медіа, яким можна довіряти. До Білого списку найякісніших онлайн-медіа ввійшли такі редакції: СуспільнеГромадське"Ліга""Українська правда"УкрінформРадіо Свобода"Дзеркало тижня"НВ, "Еспресо" та "Бабель"

Такими є результати чергового витка двоетапного глибинного моніторингу онлайн-медіа, який Інститут масової інформації проводить раз на пів року. 

 

На першому етапі дослідження 50 популярних українських онлайн-медіа, відібраних на основі даних попередніх моніторингів ІМІ, SimilarWeb та Gemius, оцінювалися на предмет наявності маніпуляцій, фейків, чорного піару. 

На другому етапі дослідження медіа, які пройшли перший етап, аналізувалися за такими критеріями: стандарти балансу, достовірності та відокремлення фактів від коментарів, наявність на ресурсах джинси, сексизму та мови ворожнечі, а також на предмет прозорості – наявності на сайті контактів, редакційних політик, фінансової прозорості.  

За результатами аналізу, рівень дотримання професійних стандартів на ресурсах, які ввійшли до Білого списку, в середньому становить близько 96%. У центральній стрічці новин на цих сайтах не виявлено джинси (хоча траплялися матеріали з неналежним маркуванням), мови ворожнечі, сексизму та фейків. 

На ідею аналізу ІМІ наштовхнули подібні міжнародні ініціативи UnitedforNewsTheJournalismTrustInitiative та команда Internews Network.

Методологія дослідження доступна за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!