ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ проаналізує докази СБУ, оприлюднені у справі замаху на Бабченка

31.05.2018, 12:44
Фото - скріншот з онлайн-трансляції Громадського

Інститут масової інформації аналізуватиме оприлюднені Службою безпеки України докази у справі замаху на вбивство в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це в ефірі програми “Нині вже” на Громадському повідомила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

“Ми з юристами будемо аналізувати ті меседжі, які були озвучені СБУ. Ми будемо дивитися, наскільки оприлюднені докази є релевантними. Бо сьогодні всі оцінки емоційні. Звісно, що і міжнародні організації обурені. Більш серйозні оцінки побачимо завтра”, - сказала Романюк.

Також вона зауважила, що інсценування вбивства Бабченка треба розглядати з точки зору доцільності.

“Якщо це допомогло встановити винних і зупинити вбивство, то ми готові пережити шок. Річ у тім, що Аркадій сам погодився брати в цьому участь, певно у нього були свої міркування. Мені цікаво було б почути його, чому він вирішив, що це є доцільним. Бо зараз багато людей обурені”, - додала Романюк.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від вбивства, яке замовили російські спецслужби.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак.

Liked the article?
Help us be even more cool!