ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ допоміг з обладнанням понад 3 тис. журналістів, надав техніку під час блекаутів близько 4 тис. – Романюк

17.05.2023, 12:51
Фото – фейсбук Оксани Романюк
Фото – фейсбук Оксани Романюк

Інститут масової інформації допоміг з обладнанням більш ніж 3 тисячам журналістів та забезпечив технікою під час блекаутів близько 4 тисяч.

Про це повідомила директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк 17 травня під час пресконференції “Підсумки роботи “Репортерів без кордонів” в Україні”. 

“Ми вдячні нашим партнерам за підтримку в цій нелегкій боротьбі. Думаю, разом ми доб’ємося перемоги і того, що незалежна українська журналістка розвиватиметься. Громадяни їй довіряють. Тож зараз потрібно краще розвиватися, проводити розслідування, контролювати рух”, – наголосила директорка ІМІ.

Оксана Романюк нагадала, що ІМІ відкрив 10 медіахабів у різних регіонах України і невдовзі відкриється 11-й медіахаб – у Сумах. У цих медіахабах журналісти можуть узяти в оренду обладнання, долучитися до різних медійних заходів. Також у медіахабах можна працювати.

Нагадаємо, метою журналістських хабів “Медіабаза” є підтримка роботи незалежних медійників у складних умовах. Найближчий рік хаби працюватимуть в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Чернігівській та Житомирській областях. Скористатися послугами мережі зможуть як журналісти, що проживають у згаданих регіонах, так і ті, що перебуватимуть там за робочою необхідністю чи навіть просто проїздом. 

Хаби будуть ресурсними центрами для журналістів, де вони зможуть узяти в оренду захисне обладнання, попрацювати й передати дані, послухати цікавий тренінг.  

Організація онлайн- та офлайн-тренінгів, інтенсивів, дискусійних майданчиків, налагодження комунікації між медійною спільнотою, владою, силовиками та військовими, надання в користування засобів захисту та професійного обладнання – це далеко не вичерпний перелік завдань, які виконуватимуть хаби в 10 регіонах нашої країни. 

За 100 днів з початку вторгнення Росії в Україну ІМІ забезпечив 1111 журналістів засобами захисту.

Liked the article?
Help us be even more cool!