ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ігнат закликає не говорити, що РФ накопичила "неймовірну кількість" ракет

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат закликав не говорити, що Росія накопичила “неймовірну кількість” ракет для ударів по українській інфраструктурі. 

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, повідомляє Ліга.

За його словами, близько 900 одиниць – це не “неймовірна кількість”.

“Це приблизно вдвічі менше, ніж було торік. Інтенсивність ракетних атак минулого опалювального сезону була дуже високою. Дронів буде більше цього разу”, – сказав він.

Ігнат розповів, що в ніч проти 29 листопада Україна пережила “звичний удар” безпілотниками та керованими авіаційними ракетами Х-59.

Він зазначив, що дрони-камікадзе Shahed-136 постійно змінюють маршрути, щоб не попадатися мобільним групам – БпЛА йдуть дорогами, межами областей та річками, а кожен “шахед” має свою ціль.

“Саме тому вони знищуються на підступах до міст та об'єктів, по яких РФ хоче вдарити”, – сказав Ігнат.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю Новинарні сказав, що цієї зими Росія активніше застосовуватиме дрони для ударів по Україні, ніж ракети. Він додав, що, за інформацією Головного управління розвідки України, росіяни накопичують ракети, тому ракетні удари ймовірні, але невідомо, наскільки масовані.

У ніч на 29 листопада 2023 року Росія атакувала Україну ударними БпЛА типу Shahed та керованими авіаційними ракетами Х-59. Знищено всі безпілотники – 21 ударний Shahed-136/131 та дві з трьох керованих авіаційних ракет Х-59. Основний напрямок удару безпілотників – Хмельниччина, ракет – південь країни.

25 листопада Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі 25 листопада Росія випустила по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed. Протиповітряна оборона знищила 74 з 75 ударних БпЛА Shahed-131/136 та одну керовану авіаракету Х-59.

Liked the article?
Help us be even more cool!