ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ігнат спростував інформацію видання Newsweek про те, що F-16 уже в Україні

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат спростував інформацію американського видання Newsweek про нібито перебування F-16 в Україні і їхню ймовірну причетність до знищення шести російських літаків.

Про це Ігнат написав на Facebook-сторінці.

"Це неабиякий шанс для хайпу наших телеграм-каналів та різних медіа, яким плювати на власну репутацію: "Винищувачі F-16, ймовірно, вже знаходяться в Україні, – Newsweek, з посиланням на джерела в США" Серйозно?!" – написав Ігнат.

Він зазначив, що 26 грудня 23 рази вмикався в прямі ефіри українських та іноземних медіа, щоб розповісти про знищення російського десантного корабля у Феодосії і спростувати російські заяви про знищення F-16, а також про недоцільність їхнього перебування в Україні на цьому етапі.

У повідомленні Ігнат додав посилання на матеріал Newsweek та наголосив, що той "висмоктаний з пальця". 

Як повідомляв ІМІ, 25 грудня речник Повітряних сил Юрій Ігнат висміяв повідомлення російських пропагандистів про те, що армія РФ уже нібито засікла й збила в Україні західні винищувачі F-16.

"Насправді їхні повідомлення тішать: за день по п’ять українських літаків знищуються у зведеннях їхнього генерального штабу. Про F-16 уже навіть меми ходять, що вже навіть їх вони (росіяни. – Ред.) знайшли в Україні", – сказав Ігнат.

Він пожартував, що до кінця ефіру може бути вже більше таких літаків, як і наприкінці дня ще більше та наприкінці року. Вони завершать "цей важкий рік", мабуть, "щонайменше двома ескадрильями".

Тоді російські пропагандистські телеграм-канали стверджували, що знищили в Україні кілька літаків F-16. Кількість нібито збитих винищувачів росіяни постійно змінювали: спочатку повідомили про три збиття, потім чотири, п'ять і закінчили шістьма. 

Liked the article?
Help us be even more cool!