ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ігнат пожартував з російських пропагандистів, які "збивають" в Україні F-16

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат висміяв повідомлення російських пропагандистів про те, що армія РФ вже нібито засікла і збила в Україні західні винищувачі F-16.

Про це він сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, відповідаючи на запитання, чому росіяни у своїх пабліках повідомляють, що знищили чотири літаки F-16, повідомляє Укрінформ.

“Насправді їхні повідомлення тішать: за день по п’ять українських літаків знищуються у зведеннях їхнього генерального штабу. Про F-16 уже навіть меми ходять, що вже навіть їх вони (росіяни. – Ред.) знайшли в Україні”, – сказав Ігнат.

Він пожартував, що до кінця ефіру може бути вже більше таких літаків, як і наприкінці дня ще більше та наприкінці року. Вони завершать “цей важкий рік”, мабуть, “щонайменше двома ескадрильями”.

За словами Ігната, люди хочуть вірити в те, що винищувачі F-16 в Україні. “Ну, ворог повірив, і ворог їх “знищує”, – додав речник.

Він зазначив, що партнери заявили про готовність передати американські літаки, а Україна готується їх прийняти. Водночас потрібно підготувати не лише льотчиків, а й інженерів та інфраструктуру.

Ігнат додав, що пілота навчати довго і дорого, "це десятки мільйонів".

Напередодні російські пропагандистські телеграм-канали стверджували, що знищили в Україні кілька літаків F-16. Кількість нібито збитих винищувачів росіяни постійно змінювали: спочатку повідомити нібито про три збиття, потім чотири, п'ять і закінчили шістьма. 

Нагадаємо, 22 грудня 2023 року президент Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди вирішили розпочати підготовку перших 18 винищувачів F-16 для передання Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!