ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ігнат: Повітряні сили "чистять" телеграм-канали, які поширюють чутливу інформацію

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У командуванні Повітряних сил Збройних сил України є моніторингова група, яка просить телеграм-канали, що поширюють чутливу інформацію про роботу протиповітряної оборони, Повітряних сил чи загалом ЗСУ, прибирати таку інформацію.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в інтерв’ю “Новинарні”.

“У нас у Командуванні ПС є моніторингова група. Але ми не агресивно поводимося: пишемо адміністраторам телеграм-каналів і просимо прибрати певну чутливу інформацію. Так, ми чистимо інтернет. Замість того щоб займатися корисною справою, ти сидиш і весь день “чистиш” телеграм, бо хтось думав про хайп, а не про наслідки своїх публікацій”, – розповів Ігнат.

“Багато журналістів усе перевірять перед публікацією. Але ж є й серйозні видання чи телеграм-канали, де на стрічці новин у неділю сидять “цинічні студенти” (сміється. – Ред.). Так дуже часто народжуються вирвані з контексту новини на кшталт “Ігнат заявив… буде катастрофа” – і два абзаци тексту. Такі речі, які часто на 180 градусів спотворюють зміст коментаря чи новини, однозначно шкодять іміджу України, Повітряним силам, Збройним силам. І до мене одразу телефонують із самого “верху”, – зазначив речник ПС.

Водночас, констатував Ігнат, на 100% почистити мережу однаково не вдається.

“Але ми знаємо людей, які контролюють низку телеграм-каналів, і так простіше працювати. Я приходжу і запитую: “Навіщо ви це робите? Головне – хайп, заробити?” І ЗМІ, і телеграм-канали мають усвідомлювати, що неперевірена, перекручена інформація – це дуже гидотна послуга для України. Тому доводиться інколи бути жорстким і сварити безвідповідальних авторів”, – резюмував речник.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат попередив про відповідальність адміністрації телеграм-каналів, які виставляють скриншоти й повідомляють у реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів.

Liked the article?
Help us be even more cool!