ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ігнат анонсував "серйозні рішення" для тг-каналів, які інформують про рух ворожих дронів і ракет

22.03.2023, 14:01
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Повітряні сили ЗСУ попереджають про відповідальність адміністрації телеграм-каналів, які виставляють скриншоти й повідомляють у реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Виставляти скриншоти й повідомляти в реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів – заборонено”, – сказав Ігнат.

За його словами, телеграм-канали, яка інформують про конкретний рух ракет та “шахедів”, потребують особливого контролю. 

“Йдеться не про офіційні тг-канали керівників, а ті, що інформують про рух ворожих ракет, “шахедів”. Найближчим часом, можливо, буде ухвалено серйозні рішення, можливі й кримінальні справи, якщо буде підстава для цього. Тому що деякі телеграм-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА і ракет, і як вони їх отримують – це ще окрема розмова. На скриншотах вказується час і місце перебування дронів або їхнє зникнення з радарів”, – зазначив речник.

Він застеріг адміністраторів таких телеграм-каналів, що інформування ворога є злочином, і тому вживатимуться певні заходи.

Ігнат наголосив, що таку інформацію росія враховує під час планування наступних ракетних атак.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці відкрили близько 200 кримінальних проваджень за незаконне поширення інформації про переміщення зброї і розташування Збройних сил України.

Наприкінці березня Верховна Рада внесла зміни до ст. 114-2 ККУ, якими встановила кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану. Вказані діяння караються позбавленням волі від 3 до 12 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!