ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ігнат назвав "некоректним" повідомлення про "запуск ракети" з території Білорусі

Російські військові активно використовують повітряний простір Білорусі, але "Кинджал", який напередодні зайшов у повітряний простір України з напрямку РБ, запустили з території РФ, зазначив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає "Радіо Свобода".

"Вона (ракета – Ред.) була запущена з літака МіГ-31К з району Тамбова. Як вона по маршруту летить, ви ж розумієте, перехрестя держав Росія, Білорусь, Україна, вона зачіпає повітряний простір Білорусі, жодних проблем для росіян у цьому немає", – повідомив Ігнат.

Він пояснив, що повідомлення деяких ЗМІ про "атаку з території Білорусі" були некоректними.

"Якщо ракета летить і зачіпає повітряний простір Білорусі, відповідно з’являється там десь над Білоруссю і летить в напрямку Хмельницької області, відповідно черговий напише "летить "Кинджал" з напрямку Білорусі». От і все, і не треба маніпулювати в заголовках, що летять ракети з Білорусі. Наші ЗМІ це все підхоплюють як належне, тому що щось нове з’являється в новинах. Ні. Повітряний простір Білорусі Росія активно використовує з початку повномасштабного вторгнення. Там є їхні війська, літаки, "вагнерівці", тому нічого нового", – сказав він.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат запевняв, що українська протиповітряна оборона має засоби, аби убезпечитися від фіксації ворогом їхньої роботи.



Liked the article?
Help us be even more cool!