ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У нас на ці випадки є певні запобіжники - Ігнат про фіксацію роботи протиповітряної оборони

16.05.2023, 11:16
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Українська протиповітряна оборона має засоби, аби убезпечитися від фіксації ворогом їхньої роботи, повідомив речник Повітряних сил Юрій Інгат в ефірі Радіо Свобода.

“Ворог відстежує місця пусків наших ЗРК за допомогою інших засобів. Це і космічна розвідка, і розвідка літака такого як А-50. Це літак, який фактично сканує всю територію країни під час бойової роботи. Тому, у нашої протиповітряної оборони на ці випадки є певні запобіжники”, - зазначив Ігнат.

За його словами, після бойової роботи військові змінюють місця пусків, дислокації окремих підрозділів. 

“Це стосується фактично усіх, по всій території країни зенітно-ракетних військ. Ми з початку війни працюємо у такому режимі для того, щоб ворог не міг точно визначати, де (знаходиться техніка - Ред.) і планувати свої наступні удари”, - розповів речник Повітряних сил.

Водночас Юрій Ігнат зауважив, що складно убезпечитися від публікації в інтернеті відео роботи ППО, а саме так росіяни можуть відстежити місце дислокації техніки.

“З різних ракурсів зйомки можна скласти приблизне місце розташування засобів. Хоча, воно здається начебто близько, а насправді воно не так близько. Безумовно ворог робить із цього якийсь свої привязки до цілі. Хіба ви цьоу зарадите при сьогоднішніх технологіях, коли у кожної дитини є мобільний телефон у руках. Зарадити цьому важко. Зрештою, ворог і сам може це відзняти”, - сказав Юрій Інгат.

Він нагадав, що в Україні є чимало російських агентів.

Як повідомляв ІМІ, офіційно говорити про плани ЗСУ можуть лише три людини. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, це президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков.

Liked the article?
Help us be even more cool!