ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ICTV в ефірі марафону розповів про передбачення Ванги щодо розвитку ШІ у 2024 році

Фото – скриншот з відео Фактів
Фото – скриншот з відео Фактів

Телеканал ICTV в ефірі телемарафону розповів про передбачення покійної провидиці Ванги на 2024 рік, зокрема щодо штучного інтелекту. Водночас ведучий послався на матеріал американського таблоїда, переплутавши його назву, повідомляє “Детектор медіа”.

Сюжет вийшов в ефір увечері 31 грудня 2023 року в програмі “Факти тижня” в межах національного телемарафону.

Як пише видання, ведучий Сергій Кудімов розповідав про “революційні досягнення” та загрози від штучного інтелекту й згадав покійну провидицю Вангу, яка, за словами ведучого, передбачила стрімкий розвиток ШІ у 2024 році.

“До речі, якщо вірити прогнозам Ванги, у 2024 році нас чекає стрімкий розвиток штучного інтелекту, який не загрожуватиме людству”, – сказав ведучий.

Разом з тим Кудімов згадав матеріал про передбачення Ванги на 2024 рік, який, за його словами, опублікувало впливове видання The New York Times.

“Ви запитаєте: яка Ванга? Вона ж померла 30 років тому. Все правильно, але… Напередодні Нового року американське видання New York Times надрукувало серію нових прогнозів болгарської провидиці, отриманих від її послідовників. Принаймні Путіну вони точно не сподобаються”, – сказав ведучий.

Водночас, зауважує “Детектор медіа”, такий матеріал справді вийшов ще 28 листопада 2023 року, але не в авторитетному The New York Times, а в таблоїді The New York Post.

Загалом у сюжеті, як анонсував ведучий, мало йтися про те, що Ванга напророкувала на 2024-й, чому вона “стала за життя такою знаменитою”, що “до неї з'їжджалися політики з цілого світу”, а також “які її пророцтва збулися”.

За даними видання “Наші гроші”, загальна сума, яку під час вторгнення державні МПІУ і телеканал “Рада” виплатили виробникам контенту для телемарафону, сягнула вже 1,12 млрд грн.

Епізод на відео з 52 хв.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2023  року голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що, поки йде війна, телемарафон “Єдині новини” має продовжуватися, тому що він є джерелом верифікованої інформації.

За даними опитування КМІС, за період із травня 2022 до жовтня 2023 року простежується зниження довіри до телемарафону “Єдині новини”. У грудні 2023 року теж КМІС зафіксував падіння довіри до марафону. Якщо в травні 2022 року частка тих учасників соцопитування, які висловили довіру до телемарафону, становила 69%, то в жовтні 2023-го вона скоротилася до 48%. А в грудні 2023 року цей показник знизився до 43%.

Liked the article?
Help us be even more cool!