ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Художника-постановника одного з телеканалів Харківщини судитимуть за співпрацю з окупантами

16.12.2022, 13:42
Фото - Харківська обласна прокуратура
Фото - Харківська обласна прокуратура

Співробітники Харківської обласної прокуратури затвердили та направили до суду обвинувальний акт щодо 61-річного харків’янина - йому закидають інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором, спрямовану на її підтримку та здійснену за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, художник-постановник одного з телеканалів Харківщини виготовляв у себе вдома листівки із зображенням символіки латинської літери "Z" та триколору російського прапора. Крім того, чоловік зберігав у себе вдома радянську та антиукраїнську літературу, а також книгу Віктора Януковича.

Виготовлені макети листівок обвинувачений надсилав своїй доньці, яка проживає в РФ. Вона, у свою чергу, зверталась до російських міністерств та пропонувала роботу свого батька для розповсюдження серед особового складу ЗС РФ та незаконних збройних формувань "ЛНР" та "ДНР".

Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ІМІ, після безпекових заходів на об’єктах УПЦ (МП) у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській і Херсонській областях співробітники Служби безпеки знайшли на території єпархій російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку забороненої партії ОПЗЖ і "методички" кирила щодо поширення ворожої пропаганди через вірян.

Liked the article?
Help us be even more cool!