ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Hromadske перепросило за помилкове фото загиблого захисника

20.02.2023, 13:22
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Редакція hromadske публічно вибачилася перед рідними та близькими загиблого захисника Миколи Голікова та учасника бойових дій Олександра Смирнова. Фото останнього видання помилково оприлюднило 18 лютого та підписало його як Миколу Голікова в матеріалі “Майданівці, яких вбила Росія”. Вибачення hromadske опублікувало на фейсбуку, повідомляє “Детектор медіа”.

Після цього, зазначає “Детектор медіа”, сестра захисника Юлія Смирнова опублікувала допис із вимогою публічного вибачення від видання. За її словами, автори публікації, коли виявили помилку, не перепросили в дружини загиблого Миколи Голікова. А натомість лише забрали всі згадки про нього.

Головна редакторка hromadske Христина Коціра зазначила в коментарях до власного допису, що її заступниця зателефонувала Юлії, перепросила і домовилася, що ситуація вичерпана. 

Наразі дівчина видалила допис зі звинуваченнями, після того як hromadske виправило свою помилку в соціальних мережах та на сайті

“Публічні вибачення hromadske переді мною та моєю родиною прийняті. Будемо вважати це грубою помилкою. На майбутнє, пишучи про загиблого, пам’ятайте, що ця людина була жива, ця людина є чиєюсь душею, ця людина віддала своє життя за свободу України. Або просто ставте себе на місце родини. Дякую”, – написала Юлія Смирнова у фейсбуці.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого "Українська правда", посилаючись на джерела в українській розвідці, повідомила, що в Олександра Лієва, який подав у відставку з посади в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України, нібито є російський паспорт, виданий у 2019 році. У Міноборони заявили, що Олександр Лієв проходив службові перевірки й жодних заперечень щодо нього від СБУ не було.

3 лютого журналіст УП Михайло Ткач, який 2 лютого опублікував інформацію про нібито російський паспорт у посадовця Міноборони Олександра Лієва, вибачився перед ним і визнав, що оприлюднена інформація не відповідає дійсності. Згодом УП доповнила новину про Лієва вибаченням.

Liked the article?
Help us be even more cool!