ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хотів передати РФ секретні дані: контррозвідники затримали ексспівробітника МВС

25.11.2022, 18:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Військова контррозвідка та слідчі СБУ затримали колишнього співробітника МВС України: він зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Чоловік планував особисто передати дані до посольства РФ у Будапешті на флешці. Співробітники СБУ затримали його на пункті пропуску, коли він намагався перетнути державний кордон.

"З початком повномасштабної агресії зрадник проживав на території Білої Церкви, був активним прибічником "русского мира", але керувався не тільки ідеологічними мотивами. Зокрема, розраховував стати "головним поліцейським" столиці та Київської області в разі захоплення регіону", – зазначили в СБУ.

Там додали, що затриманий мав прямий контакт із російським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримував дружні зв’язки з іншими представниками так званої "міліції днр".

"Саме за їхньою "наводкой" затриманий почав збирати засекречені дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів руху "Азов", а також військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади ЗСУ. Окрім картотеки українських "силовиків", він збирав інформацію і про важливі об’єкти ЗСУ: бази, склади, арсенали, місця їх розташування", – додали в пресслужбі відомства.

Під час обшуків у нього знайшли пістолет Макарова, символіку терористичної організації "ДНР" та забороненої в Україні комуністичної партії.

Усі вилучені матеріали відправлено на експертизу. Наразі затриманому планується повідомлення про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства в керівництва єпархіальних структур. Також вони викрили листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, у яких вони отримують "методички" щодо "особливостей" проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!