ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали посадовицю ЦНАПу, яка під ніком Альона Донская закликала знищувати українців

27.09.2022, 16:32
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Києві затримали прокремлівську агітаторку, яка через соцмережі виправдовувала воєнні злочини Росії та закликала знищувати українців. Про це повідомило Головне управління СБУ в Києві та Київській області.

За даними контррозвідки СБУ, нею виявилася посадовиця одного зі столичних центрів надання адміністративних послуг, яка після початку повномасштабного вторгнення створила в соцмережі власний фейковий акаунт.

Там вона публікувала свої “дописи” під псевдонімом Альона Донская. Серед іншого вона закликала українців до захоплення державної влади й агітувала підтримати окупаційні угруповання РФ. Крім того, вона виправдовувала злочини окупантів, зокрема обстріли українських міст і вбивства мирних жителів.

“Інформприводи” брала з пропагандистських російських ресурсів. На інтернет-сторінці агітаторки правоохоронці зафіксували 25 епізодів, які, за висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, створюють загрозу державній безпеці України.

Під час слідчих дій співробітники СБУ отримали доступ до комп’ютерної техніки й гаджетів зловмисниці, з яких вона адмініструвала деструктивний контент.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 
 
 

Фото - СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!