ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова РДА на Волині зобов'язав підлеглих узгоджувати з ним будь-які коментарі для ЗМІ

12.12.2017, 12:52
Фото - "Четверта влада"

Голова Камінь-Каширської райдержадміністрації (Волинська область) Валерій Дунайчук видав доручення щодо обов'язкового погодження з ним будь-якої інформації, яка надаватиметься друкованим та електронним засобам масової інформації, інтернет-виданням. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши копію документа, інформує Конкурент.

Згідно із дорученням, керівники структурних підрозділів РДА в обов’язковому порядку повинні погоджувати з головою райдержадміністрації “будь-яку інформацію (інтерв'ю, коментарі, публікації, оголошення тощо), яка надаватиметься друкованим та електронним засобам масової інформації, інтернет-виданням”.

Свої дії голова РДА пояснив тим, що на сторінках ЗМІ часто трапляються у коментарях тези про “погану” владу. “Органи влади, керуючись у своїй діяльності принципами відкритості та прозорості, зобов’язані забезпечувати ефективне комунікування із громадськістю, аби інформувати останню про важливі питання суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку держави, області, району зокрема”, - написав він.

Відтак, пояснив Дунайчук, аби активізувати роботу з реалізації державної інформаційної політики в районі, належного забезпечення громадськості в якісному інформаційному продукті та послугах, видав відповідне доручення.

Фото - Фейсбук Валерій Дунайчук

“Відповідно, цим я аж ніяк не заборонив своїм підлеглим спілкування із ЗМІ. Безперечно, журналістська етика існує, адже без дотримання етичних норм журналістика перетвориться на чтиво, підконтрольне власникам. Однак, на превеликий жаль, в окремих представників даної професії вірність професійним принципам, об’єктивність, неупередженість поступово відступають на задній план і стали не такими важливими, як, наприклад, матеріальний зиск. Як кажуть: “В чужому оці і скалку видно, а у своєму і колоди не побачиш”, - написав голова РДА.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначає, що такого роду централізування комунікації з медіа може уповільнити оперативність отримання ЗМІ актуальної інформації від органів влади.

“Для контролю робочих питань в рамках комунікації органу з медіа це не викликає питань, проте варто відмітити, що такого роду централізування вирішення комунікативних питань та інформаційної політики (особливо за мотивування такого фактом інформаційної війни з РФ) може значним чином уповільнити оперативність отримання актуальної інформації представниками медіа від відповідальних осіб - у цьому ключі стають під сумнів операційні можливості голови опрацьовувати та узгоджувати абсолютно всю інформацію для поширення, на постійній основі”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!