ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив Вишинського під вартою до 13 вересня

12.07.2018, 11:00
Фото - Укрінформ

Херсонський міський суд продовжив арешт керівнику "РИА Новини Україна" Кирилу Вишинському до 13 вересня, передає Укрінформ.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник прокурора в Прокуратурі Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний.

"Щойно Херсонський міський суд задовольнив клопотання Прокуратури Автономної Республіки Крим та ГУ СБУ В АРК про продовження запобіжного заходу для Кирила Вишинського, який підозрюється у вчиненні державної зради та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Підозрюваний перебуватиме під вартою до 13 вересня!" – написав він.

Як повідомляв ІМІ, 1 червня Апеляційний суд Херсона залишив головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського під арештом на два місяці. 21 травня захист Кирила Вишинського оскаржив рішення Херсонського міського суду про арешт підзахисного. 17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику інформаційного агентства “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внесення застави. 15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського. 15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави. Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт. 15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України. 15 травня представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння через обшуки в офісі і в журналістів “РІА Новини Україна”. 15 травня Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав українську владу оприлюднити звинувачення й докази в провадженні щодо керівника інформаційного агентства “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського. 16 травня Кирила Вишинського доправили з Києва до Херсона для обрання запобіжного заходу, де розташована прокуратура Автономної Республіки Крим, яка веде справу Вишинського. Голова офісу “Репортерів без кордонів” у Східній Європі та Центральній Азії Йоган Бір звернувся до української влади із закликом пояснити причини арешту Кирила Вишинського. 6 липня підозрюваному у держзраді керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському повідомили про підозру в незаконному зберіганні зброї.    
Liked the article?
Help us be even more cool!